Endast 2 lägenheter kvar!
Kontakta vår mäklare för visning
[email protected]
icon

Kalcium

Snabbfakta

 • Preliminärt tillträde: Enligt överenskommelse

Lediga lägenheter

 • 2 ROK om 67 kvm
 • Läs mer under: HITTA DITT BOENDE
 • I avgiften ingår uppvärmning,
  förbrukning kallvatten och
  bostadsrättstillägg.

Radhus

 • Storlek: ca 125 m2
 • Rum: 5
 • Avgift: 6527 kr
 • I avgiften ingår uppvärmning,
  förbrukning kallvatten och
  bostadsrättstillägg.

Gemensamt

 • Bilparkering: Det finns lediga garageplatser som kan nyttjas från tillträdet.

Övrigt

 • Gemensam takterrass, cykelverkstad,
  växthus och övernattningslägenhet.

Precis intill
Kalkbrottet
i Limhamn!

marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon
marker icon

Elinegård

Ett nytt A-läge i Malmö

Med sitt läge intill Kalkbrottet nära Limhamn och Öresundsbron är Elinegård en relativt ny Malmöstadsdel som kan erbjuda en svårslagen kombination av vackra naturmiljöer, service och kommunikationer i världsklass.

Här byggs 20 lummiga kvarter med plats för 4 000 människor, där skola, två förskolor, matbutik och caféer är delar av serviceutbudet. Väl utbyggda cykelvägar och kollektivtrafik gör det lätt att välja mellan buss, cykel eller bilpool om du inte kör egen bil.

Och med Hyllie som granne är det bara några minuters tågresa över Öresund till avgångshallen på Köpenhamns flygplats. I Elinegård möter den lilla världen den stora. Välkommen hit!

Kalkbrottet

I det kalkrika Limhamn har det brutits kalk sedan medeltiden – ”Lim” i Limhamn är ett gammalt ord för ”kalk” (att jämföras med engelskans ”limestone”, som betyder ”kalksten”).

Kalkbruk gjordes av kalk, sand och vatten, som framförallt användes till byggnader och i början av 1600-talet beviljade den danska kronan ett privilegium för att bryta kalk i Limhamn i större skala. Drygt 200 år senare inleddes den mer industriella produktionen som varade fram till 1994.

Sedan kalkbrytningen upphörde har området naturskyddats och trots den relativt korta tid som gått sedan dess finns det idag över 2000 olika arter av djur, växter och svampar i kalkbrottet.

Det kan handla om den utrotningshotade grönfläckiga paddan, berguven Bernard, ett pilgrimsfalkspar eller över 450 olika skalbaggsarter. Sällsynta eller i vissa fall för området helt unika växter och svampar förekommer också.

Sedan 2011 är Limhamns kalkbrott ett kommunalt naturreservat, där det ibland arrangeras guidade besöksvandringar. Och runt brottet löper populära promenadstigar om man vill betrakta det hela lite grand från ovan. Välkommen hit!

Intresseanmälan

Kontaktuppgifter

Ebba Jönsson

Ansvarig fastighetsmäklare
Svensk Fastighetsförmedling

phone-icon076 - 884 01 41phone-icon [email protected]
Svensk fastighetsförmedling icon

Bostadsområdet Kalcium i Malmö utvecklas gemensamt av bostadsprojektutvecklarna

Sundprojekt och ALFA Development.


Med byggmästartradition sedan 1942 utvecklar och bygger Sundprojekt hyres- och bostadsrätter på attraktiva lägen i Öresundsregionen, främst i Malmö, Lund och Helsingborg. Läs mer.

sundprojekt

ALFA Development är ett danskt bostadsutvecklingsföretag som har genomfört en lång rad prestigefulla bostadsprojekt och sedan 2017 är aktivt även på den svenska marknaden. Läs mer.

ALFA Development

facebook ikoninstagram ikonlinkedin ikon