icon

Kalcium

Snabbfakta

 • Preliminärt tillträde: Q1-Q2, 2023

Lägenheter

 • Antal: 61 bostadsrätter
 • Storlek: ca 32 – 116 m2
 • Rum: 1 - 4
 • Avgift: 2282 - 5660 kr
 • I avgiften ingår uppvärmning,
  förbrukning kallvatten och
  bostadsrättstillägg.

Radhus

 • Antal: tre radhus i bostadsrättsform
 • Storlek: ca 125 m2
 • Rum: 5
 • Avgift: 6527 kr
 • I avgiften ingår uppvärmning,
  förbrukning kallvatten och
  bostadsrättstillägg.

Gemensamt

 • Bilparkering: 56 garageplatser
 • Köplats till plats tilldelas i enlighet
  med kontraktsdatum.

Övrigt

 • Gemensam takterrass, cykelverkstad,
  växthus och övernattningslägenhet.

Precis intill
Kalkbrottet
i Limhamn!

Inbjudande miljö
med strålande
utsikter

Kalcium består av tre byggnader som med ett ljust tegel, guldfärgsmålade fönsterkarmar och silverlackade plåtdetaljer erbjuder ett personligt och smakfullt boende. Uppdelningen i tre radhus på två våningar och tre flerfamiljshus på fyra, fem och sex våningar (hus A, B och C) skapar en variation som känns inbjudande och på ett naturligt sätt smälter in i omgivningarna.

Här finns generöst med rymliga balkonger, takterrasser, uteplatser och stora fönsterpartier som ger såväl lägenheter och radhus en härlig kontakt mot väster, där inte minst solnedgångarna över Öresund svarar för naturupplevelser som är få förunnat att uppleva i sin hemmiljö.

Varierad arkitektur

Nämnas kan också att ingen av de tre byggnadernas fasader är den andra lik och att de två större huskropparna på fem och sex våningar i öster länkas samman av tre våningsplan klädda i guldlackad plåt, vilket skapar ett intressant och personligt utropstecken i den stilrena tegelarkitekturen.

Lika attraktivt
inne som ute

Kalcium erbjuder ett boende som passar de flesta faser i livet och med stora fönsterpartier, takfönster, två badrum med wc, utmärkta förvaringsmöjligheter och uteplats med kvällssol är de tre radhusen en frestande möjlighet för dig som söker ett trivsamt och välplanerat familjeboende.

Ovanvåningen har till exempel plats för tre sovrum och ett allrum, där det stora sovrummet har en väl tilltagen klädkammare, medan entréplanets öppna planlösning smälter samman kök och vardagsrum med uteplatsen mot den trivsamma innergården.

Storslaget panorama

Interiören i Kalciums radhus tar verkligen tillvara på omgivningarnas fina vyer genom rikligt med fönster som öppnar upp mot det storslagna panoramat.

Tack vare höga och breda fönster blir naturscenerierna till ett ständigt närvarande och skiftande konstverk – välkommen in och njut av de öppna ytorna, ljuset och den sobra färgsättningen med en övervägande grå kulör från entrégolvets klinker till skåp och luckor i kök och bad.

Öppen kökslösning

Från entrén når man köksavdelningen med induktionshäll, vitt kakel, gråa skåp och luckor från Vedum. De rostfria, inbyggda och integrerade vitvarorna kommer från Siemens. Den antracitfärgade bänkskivan matchar den grå kulören i köket och LED-spottar under skåpen sprider ett behagligt ljus.

Genom den öppna planlösningen smälter köket samman med vardagsrummet och den lummiga uteplatsen till en stor och inbjudande social yta.

Badrum och wc

Den grå linjen fortsätter med inslag av vitt via skåp och luckor från Vedum i badrummet, där samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin. Trerumslägenheterna har gäst-wc, medan samtliga lägenheter och radhus med fyra rum har två badrum med dusch.

Generöst
med tillval

Redan i grundutförandet håller standarden i Kalcium en nivå som tillfredsställer högt ställda krav. Men självklart erbjuder vi även en lång rad smakfulla och funktionella tillvalsmöjligheter som gör det enkelt att sätta en ännu mer personlig prägel på ditt boende.

icon

Se alla tillval

uppkopplat

I samtliga lägenheter kan du välja till vårt flexibla Smarta hem-koncept Uppkopplat som ger dig de senaste tekniska lösningarna för ett ännu bekvämare och säkrare boende. Välj själv hur mycket eller lite du vill ha. Allt installerat och klart utan bekymmer för dig.


Läs mer

Intresseanmälan

Kontaktuppgifter

Ebba Jönsson

Ansvarig fastighetsmäklare
Svensk Fastighetsförmedling

phone-icon076 - 884 01 41phone-icon [email protected]
Svensk fastighetsförmedling icon

Bostadsområdet Kalcium i Malmö utvecklas gemensamt av bostadsprojektutvecklarna

Sundprojekt och ALFA Development.


Med byggmästartradition sedan 1942 utvecklar och bygger Sundprojekt hyres- och bostadsrätter på attraktiva lägen i Öresundsregionen, främst i Malmö, Lund och Helsingborg. Läs mer.

sundprojekt

ALFA Development är ett danskt bostadsutvecklingsföretag som har genomfört en lång rad prestigefulla bostadsprojekt och sedan 2017 är aktivt även på den svenska marknaden. Läs mer.

ALFA Development

facebook ikoninstagram ikonlinkedin ikon